endoftimes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Startpagina voor 'Eindtijd' informatie
Is het begrip 'Eindtijd', het naderende einde van de wereld, wat de bijbel hierover zegt en wat dit voor jou betekent nieuw?
Klik dan eerst hier!
 
Aansluitend vind je op deze site 'Eindtijd' gerelateerde informatie en nieuws.
VS krijgen toegang bankgegevens EU
 Toegang VS tot bankgegevens EU
 
Update van dit artikel: 14-2-2010
 
BRUSSEL -  De autoriteiten in de Verenigde Staten krijgen inzage in nationale en internationale bankoverboekingen in Nederland en andere EU-lidstaten. De EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie zijn maandag akkoord gegaan met een regeling die hiertoe de mogelijkheid biedt.
De regeling, nodig door de verhuizing van de databank Swift van de VS naar Europa, geldt vooralsnog voor negen maanden. Daarna moet er een definitieve overeenkomst komen. Nederland werkt alleen mee aan het verlenen van gegevens als er sprake is van een gerechtelijk onderzoek, aldus minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.
 
De Amerikanen willen toegang tot de informatie om het terrorisme beter te kunnen bestrijden. Maar de Swift-regeling is zeer omstreden, omdat onduidelijk is wat er precies met de gegevens gebeurt.
 
Uitstel
Vanuit het Europees Parlement was er op aangedrongen met het besluit te wachten tot het nieuwe EU-verdrag van Lissabon in werking is getreden, waardoor het parlement zou mogen meebeslissen. Het verdrag wordt dinsdag van kracht.
 
Maar volgens minister Hirsch Ballin was het onvermijdelijk om nu een knoop door te hakken over Swift, omdat er geen gat mocht vallen in de terrorismebestrijding. De minister vindt het „vervelend dat de indruk ontstaat dat we het Europees Parlement te snel af willen zijn”.
 

Hirsch Ballin spreekt ook tegen dat het voor het Europees Parlement straks moeilijker zal zijn om over een nieuwe overeenkomst met de Amerikanen te onderhandelen nu er al een tijdelijk akkoord ligt, zoals D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld betoogt. „Elk onderhandelingsproces heeft zijn eigen dynamiek”, aldus Hirsch Ballin.

Bron: klik hier (De Telegraaf, 30-11-09)
 
 
Laatste nieuws van 12-2-2010:

BRUSSEL -  Een EU-overeenkomst die de VS inzage biedt in Europese bankoverboekingen, dreigt te sneuvelen in het Europees Parlement. Een parlementscommissie stemde donderdag in meerderheid tegen de zogeheten Swiftregeling. Volgende week spreekt het voltallige Europarlement zich erover uit.
 
 
Bron: De Telegraaf
 
Noot van redactie: Uiteindelijk zal totale controle er komen!
 
de bijbel zegt in de profetie in
Openbaringen 13: 16-18
16 Verder liet het (lees: de komende antichrist) bij alle mensen,
jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd.
17 Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest
of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen.
18 Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft
het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid.
Het getal is zeshonderdzesenzestig.
 
Chip weigeren: lees meer onder deze rubriek!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl