endoftimes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Startpagina voor 'Eindtijd' informatie
Is het begrip 'Eindtijd', het naderende einde van de wereld, wat de bijbel hierover zegt en wat dit voor jou betekent nieuw?
Klik dan eerst hier!
 
Aansluitend vind je op deze site 'Eindtijd' gerelateerde informatie en nieuws.
Clinton haalt hard uit naar Israël
 Hillary Clinton
 
WASHINGTON -  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft vrijdag ongemeen hard uitgehaald naar Israël. De regering van dat land heeft volgens Clinton een „uiterst negatief signaal” afgegeven door stappen te ondernemen die het vredesproces met de Palestijnen ondermijnen.
 
Lees meer (volledig artikel De Telegraaf)
 
Er zijn heel wat redenen om je ongerust te maken. Ahmadinejad gaat snel door met het produceren van zijn atoombom. Spanningen in het Midden Oosten lopen op. De tsunami van de Islam komt dreigend op Europa af. Financiële deskundigen vrezen een nieuwe crisis.
 
In Mattheüs 24, de 'Rede over de laatste dingen', geeft Jezus veel tekenen van die eindtijd en van zijn komst. Die tekenen zijn signalen in de natuur en in de wereldsamenleving die de eindtijd en de wederkomst van Jezus Messias aankondigen. In dezelfde toespraak geeft Jezus twee beelden, die voor ons dienen als een soort klok die tikt naar de eindtijd. We kunnen zien hoe laat het is op Gods klok. In welke tijd we leven. Als we goed op die beelden en tekenen letten, begrijpen we veel beter wat er in onze angstige, verwarrende en razend snelle tijd gaande is. Het beeld van de vijgenboom is het meest bekend (Mattheüs 24:32,33). Wanneer de vijgenboom uitloopt is het einde dichtbij. Die vijgenboom is in de bijbel het symbool voor land en volk van Israël. Eeuwenlang was de vijgenboom verdord (Mattheüs 12:19). Het land was verwoest en het Joodse volk in ballingschap. Nu loopt die vijgenboom weer uit. Het land bloeit weer. Zelfs grote delen van de Negev worden vruchtbaar en bewoonbaar gemaakt. Het Joodse volk is terug en komt nog steeds terug. Israël is een belangrijk, niet mis te verstaan teken, dat door Jezus Zelf en veel profeten wordt aangereikt.
 
Een binnen niet al te lange termijn nog te vervullen profetie is: De door de bijbel besproken en voorzegde wereldleider (komende antichrist) zal een 7-jarig (1 bijbelse jaarweek=7jaar lang) verbond met Israël sluiten (Daniël 9:27). Dit zal het begin inluiden van de catastrofale door de bijbel voorzegde 7 jarige periode van het einde voorafgaand aan Jezus terugkomst en overwinning in Jerzulem.
Lees meer wat dit voor jou betekent in de rubriek: 'Jouw toekomst'
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl