endoftimes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Startpagina voor 'Eindtijd' informatie
Is het begrip 'Eindtijd', het naderende einde van de wereld, wat de bijbel hierover zegt en wat dit voor jou betekent nieuw?
Klik dan eerst hier!
 
Aansluitend vind je op deze site 'Eindtijd' gerelateerde informatie en nieuws.
Griekenland vecht tegen bankroet
 Grieks premier Papandreou
 
nieuwsagentschap Reuters, 2 maart 2010:
"Greek Prime Minister George Papandreou said on Tuesday his country was fighting for survival against bankruptcy and urged civil servants and pensioners to accept sacrifices to save the debt-burdened nation. In a dramatic speech to his Socialist PASOK party on the eve of a cabinet meeting expected to approve
new austerity measures, Papandreou said: "I will fight to save the fatherland from whatever the nightmare possibility of bankruptcy might entail."
 
De Griekse premier zegt dat hij zal vechten om het vaderland te redden van het bankroet en vroeg dringen ambtenaren en pensioengerechtigen offers te accepteren om een met schuld beladen land te redden. In een dramatische speech aan zijn socialistische partij 'Pasok' op de avond van een kabinetsvergadering met verwachte goedkeuring voor nieuwe strenge en rigide maatregelen zei Papandreou: 'Ik zal vechten om het vaderland te redden van wat ook de mogelijkheid van een failliete nachtmerrie zal inhouden.'
 
De Grieken hebben nu geld nodig. Heel veel geld. Gaan ze het lenen van Europa? Krijgen ze het niet, dan zijn ze bankroet. Kunnen ze uit de eurozone stappen, een nieuwe munt aannemen, devalueren, de geldpersen aanzetten?
.......we wachten af...welk land volgt??
 
Wall Street Journal: 'Eurozone krijgt in 2010 te maken met enorme schuldencrisis.'
 
Volgens de Europese Commissie (EC) lopen in 2010 8 EU-landen het grote risico dat de publieke financiën niet langer betaalbaar zullen zijn, en de landen feitelijk failliet gaan. Deze landen zijn Griekenland, Spanje, Ierland, Slovenië, Slowakije, Malta, Cyprus en... Nederland. 
 
Bron: Reuters / Wall Street Jounal

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl