endoftimes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Startpagina voor 'Eindtijd' informatie
Is het begrip 'Eindtijd', het naderende einde van de wereld, wat de bijbel hierover zegt en wat dit voor jou betekent nieuw?
Klik dan eerst hier!
 
Aansluitend vind je op deze site 'Eindtijd' gerelateerde informatie en nieuws.
Hurva Synagoge Jeruzalem geopend: bouw 3e tempel binnenkort van start?
   1948: Soldaat Jordaans Arabisch Legioen op ruines Hurva
                                                    (De synagoge is twee maal verwoest door Moslim legers.)  
 Hurva Synagoge (3e) Jeruzalem: geopend 15-3-2010
 
Dinsdag 16 maart jl. werd in Jeruzalem de allereerste International Temple Mount Awareness Day georganiseerd. Zowel Joden als niet-Joden werden opgeroepen om zich op die dag massaal te verzamelen op de Tempelberg in Jeruzalem, om daar te protesteren tegen de overheersing door de Moslims van de tempelberg (met daarop de islamitische Al Aqsa moskee), die daar geen enkele andere religieuze uiting toestaan dan die van de Islam en die met name Joden zwaar discrimineren. Toeval of niet, dit vreedzame protest is precies één dag na de heropening van de Hurva synagoge op 15 maart jl. in Jeruzalem.
 
Profetiën over herbouw Tempel en komst Messias:
Volgens de oude Rabbijnse Vilna Gaon profetie zou precies op die dag de herbouw of wederoprichting van de Joodse Tempel beginnen. Dinsdag 16 maart is mogelijk ook uitgekozen vanwege een 18e eeuwse profetie van de Rabbijnse authoriteit Vilna Gaon, die luidt dat er een Derde Joodse Tempel komt op het tempelplein in Jeruzalem komt op het moment dat de Hurva Synagoge, die in zowel 1721 als in 1948 verwoest werd door de Moslims, weer herbouwd zal zijn. In 2001 werd het besluit tot de herbouw genomen. Maandag 15 maart jl. is de Hurva Synagoge opnieuw geopend.
Eeder dit jaar werd bekend dat de Joodse organisatie Korban Pesach nog in 2010 het offeren op de Tempelberg wil hervatten. Korban Pesach is één van de Joodse organisaties die streeft naar de herbouw van de Joodse Tempel op de Tempelberg.
 
Bijna 800 jaar geleden profeteerde Rabbi Judah Ben Samuel dat Ottomaanse Turken 8 jubeljaren (400 jaar) over Jeruzalem zouden heersen. Dit kwam precies zo uit: In 1517 veroverden de Ottomaanse Turken Jeruzalem, om er in 1917 verdreven te worden door de Britten.
 
De profetie van Rabbi Ben Samuel (niet uit de bijbel) voorzag daarna één jubeljaar (50 jaar) waarin de status van Jeruzalem onbepaald zou zijn. Ook dat kwam uit, want precies 50 jaar later werd Jeruzalem in 1967 heroverd door Israël. Vervolgens zou er nog een laatste Jubeljaar aanbreken, dat zou worden afgesloten met komst van de Messias. In 2017 zullen we dus weten, of ook het derde deel van Rabbi Ben Samuels profetie zal blijken te kloppen.
 
Inmiddels rijden er ca 200 stadsbussen door Jeruzalem met reclame die oproept op de 3e tempel op het tempelplein te herbouwen. De reclame op de bussen laat de tempel zien, zonder de Al Aqsa moskee die nu nog (eigendom van de moslims) nog op het tempelplein staat.
 
 
Busreclame 29 maart 2010: oproep tot bouw joodse tempel op tempelplein Jeruzalem.
Tempelplein is nu (nog) onder moslimbestuur met op het plein de Al Aqsa moskee/Rotskopel
 
De bijbel voorzegd dat de 3e tempel in de eindtijd (onze tijd) op het tempelplein in Jeruzalem herbouwd zal worden en dat de komende wereldleider (antichrist) hier zijn intrek voor wereldbestuur zal nemen.
 
 
 
 
Projectie op tempelplein van nieuwe tempel naast bestaande Rotskoepel (mogelijkheid).
Andere mogelijkheden zouden kunen zijn:
- verwoesting van Rotskoepel (Dome of the Rock) en Al Aqsa moskee door oorlogsgeweld ;
- aarbeving waardoor rotskoepel en moskee verwoest worden (Jeruzalem ligt op breuklijn)
 
 
 
Bron o.a.: Jerusalem Post / Shofar Ministries / Israned.com
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl